Ontwikkeling en integratie duurzame energie; Lessons Learned From Germany

germany_lessonslearned_final_071014

1 SAMENVATTING
De afgelopen tien jaar is door goedbedoelde beleidsmakers in Duitsland en andere Europese landen beleid ontworpen voor hernieuwbare energie. De royale subsidies lijken nu onhoudbaar te worden, wat resulteert in diepe, onbedoelde gevolgen voor alle belanghebbenden in de industrie.

1. Beleidsmakers onderschatten de kosten van hernieuwbare subsidies en de invloed hiervan op de nationale economieën.

2. Retail prijzen zijn voor veel afnemers van elektriciteit aanzienlijk toegenomen, en de subsidies in Duitsland en de rest van Europa worden over het algemeen door de eindgebruiker betaald door middel van een cost sharing

3. De snelle groei van hernieuwbare energie heeft een als gevolg een lagere groothandelsprijzen in Duitsland,  met nadelige gevolgen voor de markten en bedrijven.

4. Het wholesale-prijsmodel is veranderd als gevolg van de grote duurzame energie penetratie. In het verleden volgden, groothandelsprijzen de vraagcurve, maar in Europa reageren ze nu op het weer; naar beneden wanneer de zon schijnt en de wind waait, en tot wanneer in tijden van grote vraag de zon niet schijnt en de wind niet waait.

5.Fossiele centrales en kerncentrales worden nu geconfronteerd met spanningen om hun operationele systemen. De centrales zijn nu actief onder minder stabiele omstandigheden en zijn daarbij is het nodig om te in te springen op variabiliteit in de balans van duurzame energie.

6.Grootschalige inzet van hernieuwbare capaciteit heeft zich niet vertaalt in een aanzienlijke  verplaatsing van thermische capaciteit. Vanwege de variabiliteit van de wind-en zonne-energie is een gelijk back up vermogen noodzakelijk.

7.Grootschalige investeringen in het net zijn noodzakelijk om transportnetten uit te breiden

8. Overmatige en niet-duurzame subsidieprogramma’s resulteerde in tal van herontwerpen
van de steunregelingen voor hernieuwbare energie, die onzekerheid over de regelgeving veroorzaken toegenomen financiële risico’s voor alle belanghebbenden in de duurzame energie-industrie.

Deel deze informatie!Tweet about this on Twitter0Email this to someoneShare on Google+0