Overslaan en naar de inhoud gaan

Brieven van NLVOW aan EU en EIB

door Inhoudsbeheer12

Verdrag van Aarhus: Ook het Integraal Nationaal Energie- en Klimaatplan 2021-2030 voldoet er niet aan

We hebben al 6 jaar een procedure lopen bij over het afwijken van onze overheid van de verplichtingen uit het Verdrag van Aarhus. Dat wordt met name vanuit onze overheid en het Hof zelf slechts met stappen van een jaar ietsje verder gebracht. Zou dat zijn om te ontmoedigen ? Nee hoor, een beetje maar.

In een nieuwe procedure wezen we op het niet voldoen van het INEK 2021-2030 aan dat Verdrag van Aarhus. Hiermee sloten we aan op internationaal inbrengen samen met andere Europese bewegingen die meer transparantie en inspraak willen op zo'n Beleidsplan. In het Engels heet dat een National Renewable Energy Action Plan (NREAP). Zowel de EU Commissioner for Environment van de European Commission ontving van ons een verzoek voor handhaving daarover, evenals de President of the European Investment Bank. We werden op deze naald gewezen, in voor ons toch al een hooiberg vol gebrek aan participatie en eerlijke informatie.

Het NKPW deed soortgelijke verzoeken aan hen uit.

Lees hier hoe het verloop van de bredere Aarhus Procedure van het NLVOW sinds 2015 (traag) verloopt, met daarin eventuele downloads. En zie hier hoe de Nederlandse Staat nog een mooi vorderingenverslag aanbiedt.

Categorie