Overslaan en naar de inhoud gaan

Disclaimer

Disclaimer bij deze website

Het NLVOW moet het hebben van vrijwilligers en actiegroepen. Dat betekent dat hun bijdragen onverhoopt uit de pas kunnen lopen van wat de Vereniging NLVOW aan beleid voert. U leest deze pagina's op deze website dan ook onder voorbehoud en u kunt er geen rechten uit ontlenen.

Omgekeerd proberen wij de kwaliteit te bewaken. Zou u iets tegen komen op het vlak van bescherming persoonsgegevens of goed fatsoen, dan vernemen wij dit zeer graag van u via de Contactpagina. Ook als u bij kunt dragen aan verbetering of update van de (technische) inhoud, bericht u ons graag.

Indien iemand gegevens invult en inzendt op de Contactpagina of het Aanmeldingsformulier voor lidmaatschap, worden deze gegevens alleen gestuurd naar een van onze medewerkers en uitsluitend bewaard op de Nederlandse e-mail-server van NLVOW. Deze gegevens, maar ook bijv. e-mails, worden verwijderd nadat deze niet meer nodig zijn voor de correspondentie. Uw emailadres wordt verwerkt door het Amerikaanse bedrijf MailChimp tenzij u aangeeft GEEN nieuwsbrieven te wensen ontvangen. Er worden behoudens dit geen gegevens gedeeld met derde partijen, in welke vorm dan ook.

Indien u aantreft dat een individu, een instantie of een beleidskeuze op deze website in negatief licht wordt gesteld, dan bedoelen wij dat niet persoonlijk. Maar we hopen wel daarmee de vinger te leggen op plaatsen en inhoud waar het belang van omwonenden van windturbines verbeterd kan worden. Dat negatieve uitlatingen over ingrepen of effecten vanuit energieparken momenteel nogal snel worden weggezet als sceptisch of Nimby, betekent niet dat wij niet zouden kunnen bijdragen als laatste echelon in het democratisch proces, opdat er een oplossing of plan komt dat alle belangen dient. Wat ons betreft juist ook belangen van de vaak burgers-omwonenden, die vaak ten achter werden en worden gezet. Heeft u daarover goed of slecht nieuws, dan horen wij dat ook graag via de Contactpagina.

 

Over lidmaatschap

Als lid krijgt u toegang tot ons ledenportaal. En dit biedt u voordelen, namelijk als lid:

 • Staat u sterk! Ruim 400 leden strijden voor hetzelfde doel
 • Krijgt u toegang tot de gehele bibliotheek en kennisbank
 • Ontvangt u 4 keer per jaar onze zeer uitgebreide nieuwsbrief
 • Kunt u contacten leggen met specialisten en medestanders voor advies
 • Kunt u aanspraak maken op juridische ondersteuning met korting voor leden
 • Kunt u consulten aanvragen
 • Steunt u onze lobbyisten in Den Haag die opkomen voor de positie van omwonenden
 • Krijgt u toegang tot ons uitgebreide kennisnetwerk
 • Krijgt u korting op boeken die door de NLVOW verkocht worden

De contributie voor 2018 is door het bestuur vastgesteld op € 10,- per kalenderjaar. Extra (gezins)leden die op hetzelfde adres wonen betalen slechts € 1,-.

Voor actiegroepen en verenigingen heeft de NLVOW een extra aantrekkelijk groepslidmaatschap.

Verenigingen, actiegroepen en belangengroepen:

 • Krijgen bij aanmelding twee exemplaren van het boek ‘Windenergie en de Overheid’ kosteloos thuisgestuurd
 • Kunnen 1x per jaar een beroep doen op één van de specialisten van de NLVOW voor o.a.:
  - Invulling en ondersteuning bij het organiseren van een informatieavond
  - Ondersteuning bij overleg met bestuur vereniging
  - Ondersteuning bij overleg met wethouders
  - Ondersteuning bij overleg met ontwikkelaars
 • In de toekomst krijgen groepsleden een eigen afgeschermd stukje op de website. Hierbij komt ook de mogelijkheid om een eigen pagina te maken. Dit bespaart de actiegroep de kosten om een eigen site te bouwen. Alle actiegroepen worden getoond op een interactieve kaart. 

Klik hier om lid te worden!