Overslaan en naar de inhoud gaan

Script/white-paper: Burgerparticipatie en de RES

door Rob Rietveld

Als afronding van zijn masteropleiding Enviromental and Energy management aan de Universiteit van Twente heeft Rob Colenbrander zich verdiept in de rol van burgerparticipatie in de Regionale Energie Strategie

Omdat de rol van inwoners bij strategievorming in energieland nog relatief onbekend terrein is, heeft hij middels vier perspectieven op burgerparticipatie een breed bruikbare aanpak ontwikkeld. In samenwerking met  René Idema en Marc Jager heeft Rob deze perspectieven en de belangrijkste acht aanbevelingen op papier gezet en uitgewerkt in een whitepaper.

Als onderdeel van het onderzoek heeft Rob Colebrander gesproken met belanghebbenden van verschillende RESen en met ervaringsdeskundigen/experts op het gebied van participatie in de energietransitie. Rob Colebrander wil graag bedanken voor hun bijdrage aan het onderzoek: Sanne Akerboom, Heymi Bahar, Luuk Hajema, Sophie Buchel, Debra Trampe, Djoera Eerland, Janneke Wolkorte, Anke Lodder, Henk Schimmel, Ruud Schuurs, Martijn Spaan, Rob Rietveld, Anne Marieke Schwencke en G. Perlaviciute.  
 

Labels
Categorie